Natural Living For Women

Miten säästää rahaa häälahjoihin?

Häissä lahjojen antaminen kuuluu perinteisiin, joista ei ole hyvän maun mukaista tinkiä. Lahjan hankkiminen hääparille on toisinaan hankalaa ja siksi moni tyytyykin antamaan lahjan rahana, jonka hääpari voi käyttää esimerkiksi häämatka varten. Jos vuoden aikana saa kutsun useampiin häihin, joutuu häälahjoista maksamaan melko sievoisen summan. Kerromme parhaat vinkit rahan säästämiseen häälahjoja varten sekä annamme muutan vinkin siihen, millaisia lahjoja hääparille voi antaa kohtuullisella budjetilla. 

Koska häihin kutsuttu vieras joutuu useiden menojen maksajaksi häissä, ei lahjaan haluta kuluttaa liikaa rahaa. Juhlamekko häihin ja juhlameikin tulevat vieraalta kalliiksi, samoin matkat ja mahdollinen majoitus hääpaikassa maksavat. Mitä useampiin häihin saa kutsun, sitä enemmän tietysti joutuu maksamaan. JJ’s House myy kohtuullisella hinnalla kauniita juhlamekkoja ja hääpaikalle voi suunnitella kimppa kyytejä rahan säästämiseksi. Jatkotkin voi jättää välistä, jos rahaa ei halua kuluttaa välttämätöntä enempää. Juhlamekon voi ostaa käytettynä ja meikin voi tehdä itse kotona, jolloin itse valmistautumusprosessiin ei kulu liikaa rahaa.  

Suomessa häälahjat eivät maksa yhtä paljon kuin monissa muissa maissa. Häälahjan sopiva hinta on monen mielestä 50–100 euron välillä. Läheisemmälle hääparille moni kuitenkin haluaa antaa kalliimman lahjan, mutta pakollista se ei tietenkään ole. Alle sadalla eurolla hääparille voi ostaa vaikkapa lahjakortin johonkin palveluun tai jonkin kohtuuhintaisten lahjan hääparin lahjalistalta. Rahan voi antaa suoraan kirjekuoressa, mutta etenkin suuremmat rahasumman kannattaa antaa suoraan hääparin tilille. Jos lahjan haluaa kuitenkin antaa tavaransa, voi lahjaksi sopivia astioita ynnä muuta etsiä huokeaan hintaan esimerkiksi alennusmyynneistä tai tarjouskampanjoista. Jos morsiusparin tyylin tuntee hyvin voi lahjan ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Viime tingassa tulee helposti tehtyä hutiostoksia eikä kiireessä ostettu kallis lahja tuo iloa lahjan antajalle tai saajalle kummallekaan. Siksi kannattaa tarkkaan harkita, onko lahja todella hintansa arvoinen.

Miten häälahjoihin voi säästää rahaa? Kuten edellä mainitaan, ei lahjan tarvitse olla todella kallis. Monen tililtä löytyy jo entuudestaan sopiva summa lahjaa varten ja jos näin ei ole, muutaman kuukauden säästöprojektilla rahat saa äkkiä kasaan. Säästämiseen tottuneille henkilöille ei yleensä tuota vaikeuksia. Monelle kuitenkin on vaikeaa säästää rahaa, sillä kauppojen houkutukset ovat liian suuret. Rahansäästökeinot ovat onneksi monet ja kerromme niistä nyt lopuksi lisää. 

Rahan säästämiseksi kannattaa luoda suunnitelma, sillä ilman mitään suunnitelmaa, ei rahan säästäminen moneltakaan onnistu. Palkkapäivän rahaa kannattaa laittaa säästöön esimerkiksi kesän monia menoja, kuten hääjuhliin, silmällä pitäen. Muutaman kympin säästäminen kuukaudessa tuo jo suurta säästöä vuositasolla. Menoista karsiminen onnistuu, kun mielessä on tavoite, jota varten säästää ja joka motivoi säästämään. Jatkuva tuhlailu ei ole hyväksi lompakolle eikä maapallolle, joten jo siitäkin syystä ajoittain kannattaa elää säästeliäämpiä kausia. Vapaa-ajan hurvittelusta on täysin mahdollista luopua muutamaksi kuukaudeksi jos tulevat tapahtumat aiheuttavat tavallista suurempia menoja. Ekstratöiden tekeminen tuottaa myös säästöä, jonka voi myöhemmin käyttää haluamaansa tarkoitukseen.

Erilaiset kimppalahjat ovat myös hyvä idea, jos hääparille haluaa ostaa isomman lahjan, mutta omat rahat yksinään eivät riitä sen rahoittamiseen. Hyvissä ajoin ennen häitä kannattaakin tiedustella, olisiko joku halukas keräämään yhdessä rahaa häälahjaa varten. Jos isompi porukka innostuu ideasta, kannattaa siihen tarttua, sillä monet hääparin pitävät isompien lahjojen saamisesta ja usein lahjatoivelistalla on sellaisia lahjoja, joita isommalla porukalla voi ostaa yhdessä. Yhteislahjan antajat usein pääsevät lahjassa halvemmalla kuin jos lahjan antaisi yksin.

Comments

commentsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *