How to Save Money For Wedding Presents

Hur spara pengar till bröllopspresenter

Att bli bjuden på ett bröllop är förstås en stor ära. Det är också något man kan se fram emot under lång tid innan bröllopet. Det är dock en hel del som behöver göras för att allting ska bli så bra som man önskar. Att vara gäst på ett bröllop är lite annorlunda än att vara gäst på en vanlig fest. På ett bröllop förväntas man vara något mer, en slags statist i ett storslaget skådespel, och står man brudparet nära kan det också hända att man får en mer aktiv roll med egna repliker. 

Det finns en hel del regler för gäster på bröllop, den mest uttalade är förstås att man inte på något sätt ska försöka överträffa bruden – det är hon som ska stå i centrum under hela dagen. De övriga reglerna är att man ska vara följsam och anpassa sig till de olika moment som gäller under bröllopet. Man bör till exempel sitta på rätt plats i kyrkan, ha med sig en bra present och så vidare. 

Vilka bröllopspresenter är lämpliga

När det gäller bröllopspresenter finns det särskilt uttalade regler som man bör följa. Historiskt sett har man ofta, nästan alltid, gett brudparet presenter som går till deras gemensamma, nya, hem. Det kan vara allehanda husgeråd, serviser, möbler med mera. Det händer också att de som står brudparet nära ger dem till exempel en bil – eller rent av ett helt hus. Det kan i detta sammanhang hända att brudparet har önskat sig särskilda presenter och att dessa presenter finns listade i ett större varuhus till exempel. 

How to Save Money For Wedding Presents

How to Save Money For Wedding Presents

Det har med tiden etablerats nya traditioner och nu är det mycket vanligt att brudpar önskar sig pengar till en resa i bröllopspresent. Detta går hand i hand med den tilltagande trenden som gör materiellt gods mindre attraktivt till förmån för upplevelser. 

Hur mycket bör man spendera på en bröllopspresent

Hur mycket bör man då spendera på en bröllopspresent och hur kan man spara ihop pengar till en dylik? Det går förstås att utlova brudparet en upplevelse som man själv arrangerar. Det kan till exempel vara så att man är skönhetsterapeut och ger bort en serie behandlingar till brudparet. Detta är förstås både generöst och ett bra sätt att spara pengar. Andra modeller är att man långt i förväg bestämmer sig för vad man ska ge till brudparet och sedan successivt sparar ihop pengar till detta föremål. 

Andra kostnader när man är gäst på ett bröllop

När man ska på bröllop som gäst bör man förstås också långt i förväg titta på klänningar till bröllop så att man inte blir stående sista veckan utan att vara förberedd på riktigt. När det gäller klänningar som passar en gäst på ett bröllop går det bra att söka inspiration på internet och sedan leta upp en lämplig butik att köpa dem från. 

JJ’s House har en mycket bra butik på internet. Där kan du hitta allt du behöver för ett bröllop, inte bara klänningar utan alla möjliga accessoarer också. 

 

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Login/Register access is temporary disabled